זה הגיע אליכם פתאום ברגע של צלילות מוחלטת בזמן שטיילתם עם הכלב, נמנמתם, או (רוב הסיכויים) כשהייתם במקלחת: הרעיון הגאוני למוצר שיפתור את הבעיה הזאת שמטרידה מיליוני אנשים ברחבי העולם. ומאחר ואתם אנשים יצירתיים, מיד התחלתם לחשוב על כל הפיצ'רים המדליקים שיהיו במוצר. הרעיונות באו בקצב כל כך מסחרר שהאצבעות שלכם בקושי הספיקו להקליד את הרעיונות במהירות שחשבתם עליהם!
כאשר הצגתם את הרעיון לחברים או קרובי משפחה העיניים שלהם נפקחו בהשתאות. "וואו, איך אף אחד לא חשב על זה עדיין? אתה חייב להתחיל פיתוח אב טיפוס!" הם אמרו, ואתם ידעתם שאתם בכיוון הנכון.
אם אתם קוראים שורות אלו, כנראה שהחלטתם לקחת את הרעיון שלכם קדימה, ואתם באמת מתעניינים בפיתוח אב טיפוס. גם יכול להיות שכבר קיבלתם הצעות לבניית אבטיפוס ממפתחים או חברות שמלוות יזמים, וזו התקדמות מבורכת. אבל רגע לפני שאתם משקיעים אלפי שקלים, ואף אולי עשרות אלפי שקלים בפיתוח אב טיפוס, אנחנו רוצים לומר לכם – חכו! כי הניסיון שלנו בפיתוח מוצרים וליווי יזמים מוכיח שפיתוח אב טיפוס הוא לא תמיד הצעד הראשון הכי נכון למיזם.
אז מה כן הצעד הראשון שאנחנו ממליצים עליו לפני פיתוח אב טיפוס? מיד נספר לכם הכל.
זכרו: פיתוח אב טיפוס הוא לא פיתוח עסק
ראשית, חשוב לנו לתת את הכבוד הראוי למי שמגיע: פיתוח אב טיפוס הוא שלב משמעותי ביותר במחזור החיים של כל מוצר. כאשר היזמים משקיעים בבניית אבטיפוס מקצועי שכולל את המאפיינים המרכזיים של המוצר, הכל נהיה ברור יותר. אפשר להציג את המוצר למשקיעים כדי לגייס הון, אפשר להפיק לקחים חשובים לקראת פיתוח הגרסה הבאה, ועוד מהלכים שמקרבים את המוצר לייצור המוני והכנסת רווחים מהרעיון הגאוני שהיה לכם. כך שאין שום ספק שפיתוח אב טיפוס הוא שלב חשוב ומרגש בכל הפעילות של פיתוח המוצר.
אבל כאן אנחנו ב- ATI חושבים קצת אחרת מהרבה קולגות שמתמחים בליווי יזמים, שממליצים על פיתוח אב טיפוס כבר בתחילת התהליך. לפי מתודולוגיית פיתוח המוצרים שאנחנו הגינו ובזכותה עזרנו למאות יזמים להפוך את הרעיונות שלהם לעסקים משגשגים, ישנו שלב קריטי מאוד שחייב לבוא לפני פיתוח אב טיפוס, והוא בדיקת היתכנות עסקית להקמת עסק סביב הרעיון והמוצר.
למה הכוונה? זוכרים שכאשר הצגתם את הרעיון שלכם לעוד אנשים חלקם אמרו "איך אף אחד לא חשב על זה עדיין?". האמת היא שהעולם גדול. יש בו המון אנשים חכמים ויצירתיים, וקיים סיכוי שמישהו כבר חשב על רעיון כמו שלכם, או משהו קרוב אליו. אז למה לא שמעתם על מוצר דומה לשלכם, אם הוא יכול לעזור לכל כך הרבה אנשים? המציאות היא שיתכן שמישהו דווקא כן השקיע בפיתוח אב טיפוס מוצלח, התקדם לייצור המוני, הקים מערך הפצה, התחיל לשווק ו… לא הצליח. הוא גילה בדרך הקשה והיקרה, אחרי שהשקיע בפיתוח אב טיפוס ובשיווק, שהמספרים פשוט לא מאפשרים קיום עסק רווחי. למשל, יכול להיות שעלויות הייצור היו יקרות מכפי שציפה, או עלות השילוח, או השיווק. יכול להיות שלמרות שפיתוח האב טיפוס היה מאוד מוצלח המוצר המוגמר לא ענה על דרישות הלקוחות, קיבל ביקורות רעות ודרישות להחזרים כספיים. יכול אפילו להיות שהמפעל שאיתו עבד לפיתוח המוצר נסגר בהפתעה, או שהיצרן לא היה מספיק מקצועי והיזם לא הצליח למצוא יצרן חדש.
אתם מבינים, פיתוח אב טיפוס הוא רק שלב אחד במסע מאוד ארוך שבסופו חייב להיות עסק פעיל עם מאזן מספרים חיובי. יזמים רבים מגיעים עם התפיסה שפיתוח אב טיפוס חייב להיות השלב הראשון בתהליך של הפיכת רעיון למוצר. אבל מהניסיון שלנו ב- ATI, משהו אחר חייב לבוא קודם…
ניפוץ מיתוס: לפני שמשקיעים בפיתוח אב טיפוס חייבת להתקיים הבדיקה הזו
פיתוח אב טיפוס יכול להיות תהליך מאוד יקר. בהתאם למוצר, עלותו יכולה להגיע גם לעשרות אלפי דולרים. וכפי שציינו למעלה, פיתוח אב טיפוס מוצלח אינו ערובה להצלחת העסק שנבנה סביב המוצר. פגשנו מאות יזמים חכמים ומוכשרים שהשקיעו סכומי עתק בפיתוח אב טיפוס רק כדי להתאכזב בהמשך, ולחזות בעסק שעבדו עליו כל כך קשה נסגר אחרי שהפסידו סכומי עתק.
לכן, השיטה הייחודית שלנו ב- ATI מתמקדת לפני פיתוח אב טיפוס בשלב של בדיקת היתכנות עסקית. בתהליך שאנחנו עורכים עם היזמים, אנו קודם כל נבין לעומק את הרעיון שלהם, נכין מפרט מאוד מדויק של המוצר הנדרש, נשים את פיתוח האב טיפוס בצד – ונתחיל דווקא באיתור היצרן המתאים.
איתור היצרן המתאים מבוסס על רשת הקשרים הענפה שפיתחנו לאורך עשרות שנות פעילותנו בפיתוח מוצר והבאתם לייצור. אנחנו בקשר עם יצרנים מובילים במזרח הרחוק ובאזורים נוספים בעולם. לכל אחד מהם יתרונות, תשתיות וחוזקות ייחודיים. אנחנו יוצרים קשר עם היצרנים שלדעתנו מתאימים לפיתוח אב טיפוס ומוצר מוגמר שקיימים במאגר שלנו, או מאתרים באמצעות הצוותים המקצועיים שלנו יצרנים חדשים המשיקים לפעילות הפיתוח של המוצר הנדרש. לאחר שבחרנו את היצרנים הפוטנציאליים אנחנו מתחילים בשיחות אפיון איתם שנועדו לספק ליזם שאנו מלווים הערכה מדויקת ככל הניתן על האספקטים העסקיים שסביב המוצר שלו: כמה זמן צפוי לקחת פיתוח אב טיפוס, ואחריו קו ייצור? באיזה חומרים יש להשתמש? איך לעצב את האב טיפוס ואחריו את המוצר המוגמר כך שיהיה יעיל לייצר, לארוז ולשלוח אותם? והכי חשוב – כמה צפויים לעלות:
- השלמת הפיתוח המלא של המוצר
- השלמת פיתוח וייצור אבטיפוס
- השלמת הערכת דוח עלויות לייצור סדרתי
לאחר שנקבל את כל הנתונים האלו מהיצרנים הפוטנצאליים נשב עם היזם, נעבור יחד על העלויות ולוחות הזמנים, ונבין יחד האם בכלל קיימת היתכנות עסקית להתקדם לפיתוח אב טיפוס. כל זה כדי לוודא שהיזם לא ישקיע אלפי דולרים במוצר שאין לו היתכנות עסקית.
ההתמקדות בפן העסקי ובמספרים שנגזרים ממנו לפני פיתוח אב טיפוס היא אחד המאפיינים הייחודיים של שיטת ATI Propel לפיתוח מוצרים. היא אפשרית רק בזכות התשתית הייחודית שאנחנו פיתחנו כדי לתת ליזמים מקסימום תועלת בגידור סיכונים.
נשמח לסייע לכם בהבאת הרעיון שלכם למוצר מוגמר, סופי ועובד!
לפרטים יש ליצור קשר באמצעות דף צור קשר בלינק: Contact Us